Silicone Hydrogel lenzen

Zachte contactlenzen zijn zuurstofdoorlatend doordat ze voor een deel uit water bestaan. Het watergehalte van zachte lenzen varieert van 38% (laagwatergehalte en laag-zuurstofdoorlatend) tot 74% (hoogwatergehalte en hoog-zuurstofdoorlatend). Om de veiligheid van het hoornvlies zo goed mogelijk te waarborgen, werden steeds vaker hoogwatergehalte lenzen toegepast. Echter, met alle airconditionings en computers, werd het comfort steeds vaker beperkt door uitdroging van de lenzen. Hoe meer water er in de lens zit, hoe meer water kan verdampen en des te meer wordt traanvocht opgezogen om de lens in zijn vochtbehoefte te voorzien.

Met de komst van de *Silicone Hydrogel materialen* is een einde gekomen aan deze problemen. De zuurstofdoorlatendheid is namelijk niet langer afhankelijk van het watergehalte, maar wordt bepaald door de siliconen in het materiaal. Hierdoor is het mogelijk om een laagwatergehalte (en dus minder vochtverdamping en minder uitdroging) te combineren met een ongekend hoge zuurstofdoorlatendheid. Comfort en veiligheid slaan de handen ineen.

Silicone Hydrogel lenzen zijn de meest geavanceerde zachte contactlenzen. Welke correctie u ook nodig hebt, Siliconen Hydrogel lenzen bieden de ideale combinatie van gezond lensgebruik, dagelijks comfort en uitstekende gezichtsscherpte. Het traanvocht stroomt eenvoudig door de lens. Resultaat: Silicone Hydrogel lenzen kunnen in vrijwel elke situatie worden gedragen, zonder droge of geïrriteerde ogen. Overdag, en als het zo uitkomt ook wel eens ’s nachts. Vraag uw contactlensspecialist/optometrist om Silicone Hydrogel lenzen.

Share