Multifocale lenzen

Multifocale lenzen  bieden een oplossing als u naast een correctie voor afstand tevens een leesbril nodig hebt.

Contactlenzen zijn eveneens geschikt indien u naast een correctie voor afstand een leesbril nodig heeft. Rond de leeftijd van 40 - 45 jaar neemt het accommodatie-vermogen(scherpstellen) van de ogen af. De natuurlijke lens kan zich niet meer voldoende bol maken om beelden van dichtbij scherp te stellen. Men noemt dit ouderdomsverziendheid of presbyopie.

De oplossing: Dit probleem is in veel gevallen op te lossen door het dragen van een leesbril. Soms levert een leesbril echter problemen op met betrekking tot het afstanden zien. Bijvoorbeeld indien u naast een leesbril tevens een bril met een correctie voor afstand nodig heeft. Er zijn daarom verschillende contactlenzen ontwikkeld die het mogelijk maken op alle afstanden scherp te zien. Het gaat hierbij om bifocale of multifocale contactlenzen, die zowel in 'vormstabiele' als 'zachte' vorm verkrijgbaar zijn. Deze 'combinatielenzen' (voor bij- of verziendheid en ouderdomsverziendheid) bieden u de mogelijkheid zowel dichtbij als veraf te genieten van een goed zicht:

  • bifocale lenzen: lenzen met een verte- en een leesdeel
  • multifocale lenzen: lenzen met een verte- en in sterkte oplopend deel voor dichterbij

De keuze voor bifocale of multifocale lenzen hangt nauw samen met uw persoonlijke omstandigheden en bezigheden. Multifocale lenzen bieden u echter natuurlijk zicht op elke afstand, zonder dat enige overgang u hindert.

Share
 

bezoek onze facebook pagina