Controles / aanpassingen

fluorbeeld

Wanneer controles

Wij zien u graag ieder half jaar op controle met uw lenzen in. U kunt tijdens uw controle hiervoor direct een nieuwe afspraak maken. Ook kunt u telefonisch contact opnemen. Wij adviseren u te bellen wanneer u nog één maand met de lenzen mag doen.
Juist bij problemen willen wij u graag zien. Zijn er klachten, maar bent u nog niet toe aan de halfjaarlijkse controle? Dan kunt u ook tussentijds uw ogen laten controleren.
Bent u bij een andere contactlensspecialist geweest en niet tevreden over uw huidige lenzen? Ook voor een second opinion bent u bij ons van harte welkom.

Waarom controles

De controles zijn van belang om de gezondheid van uw ogen te volgen tijdens het gebruik van uw contactlenzen. Daarom vindt bij ons een controle altijd plaats vóórdat uw nieuwe lenzen besteld worden.

Ook als u geen klachten heeft is een controle van belang. Dit om lange termijn effecten te registreren en zo mogelijk problemen te voorkomen. De controle kan het juiste moment zijn voor uw specialist om u te informeren over eventueel betere producten, welke nieuw op de markt verschenen zijn.

Wat wordt er gecontroleerd

Tijdens een contactlenscontrole is het van belang dat u de contactlenzen minimaal 2 uur van tevoren in gedaan heeft, zodat wij de pasvorm van de lens goed kunnen beoordelen. Om uw ogen zo goed mogelijk te kunnen controleren werken wij met de nieuwste diagnostische apparatuur.

De contactlensspecialist controleert de ogen en contactlenzen in ieder geval op 8 punten:
1. Algehele conditie van uw ogen.
2. De passing van de lenzen.
3. De sterkte.
4. De visus (gezichtsscherpte). 5. Het hoornvlies.
6. De traanfilmconditie.
7. De oogleden.
8. De lens van uw oog.

De controle kan eventueel worden aangevuld met een oogmeting i.c.m. oogboldrukmeting (met luchtpufje), controle van uw netvlies en/of controle van de hoornvlieskrommingen.
Voor bepaalde metingen kan het dan zijn dat we een vervolgafspraak moeten inplannen bij onze optometrist.Voor meer informatie over optometrie kijkt u onder het kopje oogzorg.

Share
 

bezoek onze facebook pagina