Hoe kies je de juiste zonnebril?

Een zonnebril moet je goed staan maar moet ook je ogen beschermen.Waar moet je op letten als je een zonnebril koopt?

kwaliteit
Laten we eerlijk zijn: de allerbelangrijkste functie van de zonnebril is niet het verschaffen van een cool en mysterieus uiterlijk. Zonnebrillen hebben een veel praktischere functie, namelijk je ogen en de tere huid erom heen beschermen. Let daarom tijdens de aanschaf van een nieuwe zonnebril altijd eerst op de kwaliteit van de glazen. Die moeten je ogen tegen uv-straling beschermen. Glazen met een maximale uv-bescherming zijn dan ook een must. De kleur van de glazen heeft hier niets mee te maken. Het is dus niet zo dat donkere glazen beter beschermen dan lichte glazen. De enige manier om meer te weten te komen over de bescherming die de zonnebril verleent, is het raadplegen van de opticien.

Hoe groter het montuur, hoe beter ook de tere huid rond de ogen tegen de schadelijke invloeden van de zon zal worden beschermd. Een andere praktische functie van de zonnebril die hiermee nauw samenhangt, is het voorkomen van rimpels. Zonder zonnebril zijn we bij fel licht namelijk geneigd om de ogen toe te knijpen waardoor zich op den duur rimpels vormen.

vorm gezicht
Behalve het functionele aspect heeft de zonnebril natuurlijk ook een - heel belangrijke - esthetische functie. De keuze van een zonnebril is iets uiterst persoonlijks. Welk montuur je goed zal staan, zal vooral afhangen van de vorm van je gezicht. Een vuistregel om het goede montuur te kiezen is: kies een montuur dat de tegenovergestelde vorm van je gezicht heeft. Om deze keuze te kunnen maken, is het van belang om na te gaan wat voor soort gezicht je hebt: ovaal, rond, hoekig? Heb je een ovaal gezicht dan kun je eigenlijk elk montuur hebben. Ronde gezichten komen beter tot zijn recht met hoekige monturen. Hoekige gezichten worden zachter met ronde of vlindervormige monturen.

Maui-Jim

Share
 

bezoek onze facebook pagina