Onderhoud en tips

Onderhoud en tips
Wij adviseren u de bril onder stromend, koud water schoon te maken. Zo worden harde stofdeeltjes het eerst van de glazen weggespoeld. Gebruik een brillenglasreiniger of een zachte zeep om eventuele vet-resten te verwijderen. Droog de bril met een schone zachte doek af. Napoetsen of droog schoonmaken doet u met een microfiber doekje. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek ongeschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft. Indien er vuil achterblijft op plaatsen waar u niet bij kunt komen, loopt dan even bij ons binnen. Op reis adviseren wij u gebruik te maken van microfiber doekjes. Zorg er wel voor dat deze doekjes goed schoon zijn. Het gebruik van papieren zakdoekjes of keukenpapier wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen. Wij plaatsen uw bril in een speciaal trilbad waar we het vuil met ultrasone geluidsgolven losweken.

Nuttige tips

  • Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde ruwe oppervlakken.
  • Een goed passende, stevige brillenkoker biedt de beste bescherming.
  • Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna of een in de zon geparkeerde auto.
  • Agressieve stoffen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: ammonia, ether, lijm, hairspray enhuishoudelijkeschoonmaakmiddelen.
  • Laat uw nieuwe bril na zo'n 2 tot 3 weken even controleren op de juiste pasvorm.Wij controleren dan tevens of de schroefjes goed geborgd zitten. Zo bent u zeker van een goed passende bril.
  • Heeft u de bril ergens tegenaan gestoten en zit de bril niet prettig meer, dan moet de bril worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf maar kom gerust even langs.
  • Laat uw ogen regelmatig, bij voorkeur eens in de twee jaar, door ons controleren. Boven de veertig jaar is een jaarlijkse controle zelfs raadzaam. Dan weet u zeker dat u goed blijft zien en dat er geen andere oogproblemen zijn.
Share
 

bezoek onze facebook pagina