brillenglazen

Brillenglas bij Toff Optiek

 

 

 

Op het eerste gezicht lijken glazen niet bijzonder. Maar niets is minder waar. Moderne brillenglazen zijn hightech producten, gemaakt met uiterste precisie, volgens de modernste productietechnieken. Bovendien is vrijwel ieder brillenglas uniek. Elk glas wordt namelijk voor ieder individueel en met zeer veel precisie op recept geslepen.

Enkelvoudige glazen
Enkelvoudige glazen zijn opgebouwd uit één sterkte. De glazen worden meestal gebruikt bij oogafwijkingen voor veraf (verte bril) of voor nabij (leesbril). Enkelvoudige glazen hebben dezelfde sterkte over het gehele lensoppervlak. De sterkte wordt zo vastgesteld dat de drager dus op elke afstand in staat is scherp te zien. De benodigde aanpassing, het accommoderen (instellen), wordt in dit geval door het oog zelf gedaan.

Multifocale glazen
Rond het 40e levensjaar verliest het oog in toenemende mate zijn vermogen om dichtbij scherp te stellen, bijvoorbeeld tijdens lezen. De ideale oplossing is doorgaans het gebruik van multifocale glazen. Deze multifocale glazen hebben een geleidelijke overgang van verte- naar leessterkte. Het speciale ontwerp van multifocale glazen geeft goed ononderbroken zicht op elke afstand ook als het oog zelf niet meer zo goed kan accommoderen.

Zonneglazen
De zon is absoluut onmisbaar in ons leven. De zon geeft ons licht, warmte en energie. Toch moeten we ons beschermen tegen de schadelijke werking. Want door ultraviolette straling en kortgolvig licht kan een belangrijk zintuig worden beschadigd waarmee we het licht kunnen waarnemen: onze ogen. Zonneglazen beschermen ons hiervoor.Extra's in zonneglazen zijn bijvoorbeeld: polariserend, contrastverhogend, mode kleuren en spiegelende glazen. Er zijn zonneglazen voor specifieke doelen zoals: wintersport, watersport, autorijden, veldsporten, fun, golf en voor algemeen gebruik.

Diverse soorten glas

Share
 

bezoek onze facebook pagina